2023. december 31., vasárnap

Szilveszter

Nem leszek népszerű, de vállalom a gondolataimat. Nyilván akinek nem inge, nem fogja magára venni a soraimat. Ilyenkor elvileg ünnepelni, lazulni kellene, de mindig ezer a vérnyomásom! Minden rohadt évben hemzseg a fészbúk' az olyan felhívásoktól, hogy ne petárdázzon a jónép, mert halálra rémülnek az állatok (van, amelyikük szó szerint halálra!), mégis minden rohadt évben megy a durrogás/robbanás és nemcsak 31.-én, hanem már napokkal előtte elkezdik egyesek! 🤬 Szereti hangoztatni az ember, hogy a miénk a legintelligensebb faj, ehhez képest egy réteg még mindig nem fogja fel, hogy mit okoz a zajongásával, még úgy sem, hogy mindig el van mondva! Az embernél önzőbb faj nem létezik. Egyeseknek csak a saját szórakozásuk számít, magasról leszarnak másokat, legyenek azok emberek, vagy állatok. Tegnap a balf@sz szomszéd este 10 után kezdett robbantgatni (mert az már nem durrogás volt), amire eldurrant az agyunk és kimentünk. Fel lett világosítva, hogy még csak 30.-a van, mellesleg este 10 óra elmúlt, úgyhogy be kéne fejezni a zajongást, mert vannak, akik pihennének! Még a csókának állt feljebb! 🙄 Amíg eddig terjed egyesek intelligenciája, meg felfogása, addig nem is lesz jobb a helyzet és ez eléggé siralmas. Bent van a házban az összes állatunk, mégis idegesek, félnek! Milyen halálfélelmük lehet akkor a kint tartott, meg a kóbor állatoknak? 🤬🤬🤬 Gyilkos düh van bennem ilyenkor, gyűlölöm az évnek ezt a szakaszát! Holnaptól majd megint hemzsegni fog a fész' az ilyen "segítség, eltűnt a kutyám/macskám" kaliberű siránkozásoktól, amitől méginkább felmegy a fos az agyamba, mert az is minden évben a jónép szájába van rágva (bár józan paraszti ésszel is tudni kéne, pont úgy, mint azt, hogy nem kéne petárdázni...), hogy ne engedjék ki az állataikat, egyesek mégsem vigyáznak rájuk, minden évben megy a sírás Szilveszter után, hogy eltűnt az állatuk. 🤬 Az ilyen meg is érdemli! Kizárólag az állatokat sajnálom ilyenkor, de nagyon! Elkeserítő, hogy mennyi szerencsétlen veszik el, meg rémül halálra! Egyik évben olvastam, hogy talán Olaszországban (?) csendes tűzijátékot szerveztek, pontosan az állatok miatt, meg a PTSD-s embereknek sem igazán használ a robbantgatás. Mindenhol ezt a csendes formát kéne bevezetni! Téma lezárva, mert forr az agyvizem. Azoknak pacsi, akik vigyáznak az állataikra és akik nem durrogtatnak!

Ha már nekiálltam firkálni, néhány gondolat erről az évről:
Az agyam olyan, mint a szita és hiába is íratnék fel memóriajavítót, mert azt is elfelejteném bevenni. 😁 Amennyire rémlik, nem volt vészes ez az év, történt egy két jelentősebb dolog is, de vissza kellett mennem a jegyzetekben, hogy puskázzak és mindent fel tudjak idézni, mert csak pár dolog rémlett fejből.
- Lett fűtésem, mégha sokára is és csak azért, mert kitartó voltam. Már akkor sem fázom nagyon, amikor épp' nincs befűtve, mert átmelegedtek a falak.
- Megkaptuk a pénzt, amit 4 éve kellett volna és tavasszal kezdődhetnek a munkák.
- A kórságom nyugton volt egész évben. Csak annyi romlás van a Raynaud miatt, hogy újabban lebénul a bal kezem, amikor lefagy, meg a jobb nagylábujjamon továbbterjedt az érzéketlenség, de ezek legyenek a legnagyobb problémáim, szóval panaszra nincs okom!
- A pszichológussal elértünk nemrég egy mérföldkövet, mert elérte az egyik gócpontot. Megizzadt, míg sikerült bejutnia a falaim mögé, de remélem kifizetődik, mert cefet tud lenni a vájkálás abban a területben.
- 5 évesen elment Pityu, az óriáskakasunk, de legalább leélhette az életét.
- Faterom kutyája, a 10 éves Füge is menni készül sajnos a kora miatt. Azért reméljük, hogy még van egy kis ideje!
- Faterom belátta a border'-t. Vissza is él vele, de van, amikor próbálja tolerálni a megnyilvánulásaimat. Voltak idén is BPD-s 'rohamok', de nem volt vészes a számuk. Dühroham viszont elég sok volt.
- A Tesómmal keveset tudtunk beszélni, de mindig jó volt a légkör! Egy ideje nem tud jelentkezni, aminek nyilván jó oka van és aggaszt is, hogy mi lehet Vele. 🤔 Nagyon hiányzik! Remélem, hogy nincs baja és fogunk tudni beszélni valamikor!
- Faterom idén is jópárszor felhúzott, lefárasztott, időnként kiakasztott egy-egy triggerrel, de néha normális volt, pl. mostanság is az (el ne kiabáljam).
- Idén 3× is nekifutottam az egyhónapos, intenzív pszichoterápiának. Nem igazán fogott rajtam most sem, de legalább megpróbáltam.
- Lezárult az évekig húzódó 'harc' a netszolgáltatóval
Kb. ennyi a lényeg az évből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése