2016. december 6., kedd

Mikulás + jó dolgok

Mondtam, hogy jönnie kell a jónak, mert már sok volt a fos. A jó öreg Miki meghozta a jó dolgokat. :-D Ideje volt a változásoknak, mert idegtépő volt, hogy csak a mocsok zúdult ránk.

+ Lett reflektor az udvarban, a Krisz megcsinálta. Így már nincs vaksötét kint este (télen már 5-kor). Jobb így, mint elemlámpázni, mert jól be lehet látni az udvart nagy területen, senki nem sunnyoghat este/éjjel. Vannak errefelé enyves kezű emberek, meg egy stikkes fazon, aki távcsővel, meg éjjellátóval flangál.

+ Jó a bojler. Nem kell mindig melegíteni a vizet sparhelten és várni. Tudunk majd zuhanyozni is, végre. Lavórból nehezen megy a mosdás több ok miatt, meg így, hogy jó a bojler, be lett kötve a mosógép is, végre mosni is rendesen lehet majd.

+ Van tv-adás. Igaz, gagyi a csatornák zöme, valami ingyenes holmi, asszem "mindig tv", vagy mi a fene, de a semminél jobb, mégis valami karattyol és leköt. Van azért közte jó, pl. RTL, TV2, Sport tv, stb.

+ Megcsinálták a kályhacsövet. Omega koncerten éreztük magunkat, olyan füst volt minden fűtéskor, de már jó.

+ A Zsuzsa küldött nekem ruhákat, amiket a fia nem használt/kinőtt. Egy farmer, egy rövidgatya, 4 póló, 5 új zokni. Csomagot is kaptam. :-D

+ El ne kiabáljam, a kórság inaktív, úgy érzem. Ami zavar, az nem a SLE számlájára írható. Jéghidegek a végtagjaim, de nyirkosak, sőt van, hogy rendesen vizesek. Nem folyamatosan és az intenzitás is változó, van olyan is, hogy semmi nincs, olyannyira, hogy kiszárad a bőr. Hol a tenyerem, hol a talpam, hol mindkettö csinálja, attól függ, melyik van lefagyva. Nem izzadós sem a kezem, sem a lábam, nyáron a melegben sincs gondom, erre télen meg ez van. Tényleg fordítva vagyok összerakva. :-D Majd megkérdezem a dokit, hogy mitől lehet. Csak hidegben jön elő a gond és minél jobban fagyok, annál inkább fokozódik. Jobban is fázik a kezem/lábam, mikor nedves. Próbáltam, hogy levettem a kesztyűt/zoknit (de a kesztyű nincs is rajtam sűrűn, meg anélkül is izzad időnként a kezem, ha rájön a dili), hogy hátha akkor a nedvesség legalább elpárolog, de nem mindig válik be ez. Várom a nyarat, hogy jobb legyen a keringésem, olyankor nincs ilyen gond, de addig jó volna ezt megszüntetni, vagy mérsékelni, mert mostanában megint durvul. Lábra ott a hintőpor, de a kezemre nem tehetek, azt törölgetem.

+ Apám beszerel egy klímát hozzám, hogy tudjak fűteni.

+ A Füge mintha kicsit nyugodtabb lenne. Apám tegnap felvitte magával Pestre, hogy ne nyüszítsen utána, meg hogy kirángassa a letargiából és úgy tűnik jó ötlet volt. Még bánatos, de már járkál, tegnap már játszott is. Azt mondta az apám, hogy nagyon jól viselte az utazást, még nézett is ki a busz ablakán. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése