2017. január 18., szerda

Ez van mostanság

Nem megyünk még Kanadába a nyáron. Év végére lett áttéve, mert a pénz is úgy jön össze (az Éva fizeti a repjegyeket, de mi nyilván bele akarunk tenni, meg költőpénz is kell majd), meg mivel apám húzta az időt és csak most lett tápszerem, nem erősödöm fel nyárig annyira, hogy 11 órát repülhessek.

Apámnak nagy mákja volt ma. Ugye itt vagyunk kint, nincs sok szomszéd, este már vaksötét van mindenhol (csak a kapunknál van reflektor), vannak tolvajok is, nem árt vigyázni és apám az előbbiek miatt vett pár hónapja olyan elemlámpát, amiben sokkoló van. Nem öli meg a delikvenst, de megrázó élményben lehet része, ha idemerészkedik. Apám magánál hordja a lámpát. Ma kiment, hogy hozzon be fát a rekeszben és ahogy felemelte, megnyomta vele a zsebében lévő elemlámpán a sokkoló gombját. Szerencséjére úgy volt fordulva a cucc, hogy nem rázta meg. Tuti a lábára ejtette volna a dögnehéz rekeszt, meg nyilván nem lett volna kellemes, ha megcsípi. Azóta jobban figyel. :-D

Agyamra megy az igénytelenségével. Tegnap leordított, mert mertem szólni, hogy megint nagyon büdös a lába és mossa már meg. A szobám sem "véd", mert a kályhánál a fal "lyukas", így viszont nem csak a jó kajaillat áll be hozzám. Alig várom, hogy külön lakjak. Még nem biztos, hogy sikerül, mert mondta, hogy engedélyt kell kérni az építkezéshez.

Volt egy kis stressz amiatt, hogy már csak kb. 3 napra elég a fánk, mivel nem vágtak a favágók valamiért, tehát nincs utánpótlás, de még kb. 2 hétig ki kéne tartania. Hétvégén jönnek a Hajniék, de fa nélkül főzni sem tudunk, meg fagyoskodhatnának is. Ma ugrott be az apámnak, hogy a bodzát, meg a többi tönkrement fát még nem vágta ki a Józsi, majd holnap beszél vele, hogy vágjon össze annyit, hogy legyen bőven. Nagy mákunk van! Pont most jön megint a keményebb fagy, szívtunk volna.

Nagyon dühös vagyok! A Pistiék kutyája éhezik és fázik. Kikötik egy jéghideg hordóhoz, hogy abba befeküdhet. Enni sem mindig kap, mert "a kisebbeknek kell." Ma megint jött (tegnap és előtte nem, gondolom oda volt kötve ahhoz a szarhoz) és itt nyüszögött. Vittem ki neki enni-inni és szó szerint zabált, fulladozott a mohóságtól! Mondom apámnak, hogy a Pistiék megint nem adtak neki enni. Fel tudnék robbanni! Allergiás vagyok arra, ha egy állatnak rossz. Szólni fogok az állatvédőknek, remélem az összes kutyát-macskát elmenekítik onnan! Ott van egy párhetes kutya is. Apám morgott, hogy megharagszanak a Pistiék. Kit érdekel? Senki nem védi meg azokat az állatokat, ha mindenki csak nézi, ami folyik. Tudom miért nem akarja, hogy szóljak. Akkor nem potyázhat kaját, dohányt, meg nem lesz kitől pénzt kérni. Én nem fogom elnézni, amit művelnek azokkal az állatokkal.

Ez a 3. hét, amióta nagyon jól eszem. Ma mérlegre álltam és 62-t mutatott. Legutóbb csak fél kg jött fel, asszem' 60,5 kg voltam, mielőtt elkezdtem 'zabálni', szóval azóta 1,5 kg még felkerült. Örülnék, ha így menne tovább és látszana is az alkatomon. Tegnap lett meg a tápszer, majd az is segít. 24 db van egy kartonban. 2.4 Kcal, 300 ml egy flakon. 3 részletben kell meginnom naponta egy flakonnal. Jól jártam, mert kaptam valami kedvezményt, a dokim tett valami javaslatot arra, hogy olcsón kapjam, így 16.000 ft helyett 5.000-ből megkaptam egy kartonnal. 2-3 kartonnal szokott felírni, de ez drágább is, erősebb is, mint a 200 ml-es változat.
Nagyon finom! Ez most vaníliás. Nehéz megállni, hogy ne igyam meg egyhúzásra a 300 ml-t. Alig érezni, hogy gyógyszer. Remélem most nem issza meg az apám. Mindig azt csinálja, pedig így sem szokott elég lenni a hónapra. A másikból napi 3-at kellett innom, emiatt is gyorsabban fogyott, de ő csak azért itta, mert finom, meg kitalálta, hogy mennyit fogyott és alultáplált ő is (kb. 80-ról 75 kg-ra... :-D) Hihetetlen, mennyit tud drámázni férfi létére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése